Toimitusehdot


Maksutavat

Hyväksymme kaikkien suomalaisten verkkopankkien verkkomaksut sekä luottokorttimaksut Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard -korteilla. Käytössä ovat myös ennakkomaksu tilille, postiennakko, lasku yritysasiakkaille ja maksu kauppiaan toimipisteessä.

Maksupalveluntarjoajamme on Klarna Bank AB, josta maksut ohjautuvat käsiteltäväksi Sofortin infrastruktuurin kautta. Sofort GmbH on Klarnan saksalainen tytäryhtiö, joka tarjoaa PSD2-direktiivin mukaisen turvallisen maksutoimeksiantopalvelun. Maksaminen tapahtuu turvallisesti suojatulla yhteydellä, ja maksutiedot, kuten salasanat ja tilitiedot, eivät tallennu verkkokaupan järjestelmiin.

Lisää tietoa Klarnasta ja Sofortista https://www.klarna.com/fi/blogi/klarnan-uusi-verkkopankkimaksu-sujuvoittaa-maksamista/ 

Maksuvaihtoehdot näkyvät kassalla, Klarnan järjestelmä tarjoaa yksityis- ja yritysasiakkaille erilaiset maksuvaihtoehdot. 

Tarkempaa tietoa linkistä Maksutavat.


Toimitustavat

Käytämme lähetysten toimittamiseen Suomen Postia. 


Toimitusosoite

Toimitusosoite voi olla eri kuin maksu- tai laskutusosoite. Toimitusosoite on mahdollista vaihtaa kassalla tilausta tehdessä, samoin pakettiautomaatin voi valita vapaasti. Kassajärjestelmä näyttää automaattisesti postinumeron perusteella lähimmät pakettiautomaatit, ns. Smart Postit. Postinumeroa ja toimitusosoitetta vaihtamalla voit noutaa paketin mistä tahansa Postin pakettiautomaatista tai noutopisteestä ympäri Suomen.


Toimituskulut

Toimituskulut ovat Postipaketissa Postin palvelupisteeseen tai pakettiautomaattiin 5 €, Ovelle-paketissa 15 € ja kirjeenä 5 €.

Maksamme kaikki postituskulut yli 100 euron tilauksista.

Toimitamme kirjeenä ainoastaan pienet lähetykset, jotka mahtuvat postiluukusta (35,3 x 25 x 3 cm), kun tuotteiden yhteispaino on alle 700 grammaa (0,7 kg). Esimerkiksi yksi noin 500 g kuvakirja pakkauksineen mahtuu postiluukusta.

Postipaketti on mahdollista saada Postin palvelupisteeseen tai pakettiautomaattiin, toimituspaikan voi valita kassalla tilausta tehdessä.

Postiennakkomaksu on 5 €, jonka saa Postipakettiin, pakettiautomaatti-toimituksiin ja Ovelle-pakettiin. Postiennakolla tilattu paketti maksetaan noudettaessa Postin palvelupisteeseen, jossa maksuvälineenä käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit sekä käteinen. Pakettiautomaattiin maksuvälineenä käyvät vain sirulliset pankki- tai luottokortit. Ovelle-paketissa postiennakolla tilattu paketti luovutetaan vastaanottajalle luovutustilanteessa maksua vastaan.

Huom! Postiennakolla voi maksaa ainoastaan sähköpostitse tai puhelimitse tehdyissä tilauksissa. Verkkokauppamme maksupalveluntarjoaja ei tällä hetkellä tue postiennakkoa maksutapana kassajärjestelmässä. 

Ohjeet pakettiautomaatin käyttöön löytyvät Postin nettisivuilta;
https://www.posti.fi/henkiloasiakkaat/vastaanota/lahetysten-vastaanottaminen.html


Postipaketin saavuttua noudettavaksi Postin palvelupisteestä, saat tekstiviestin, sähköpostin tai paperisen osoitekortti-saapumisilmoituksen kotiosoitteeseesi. Pakettiautomaatista noudettavista lähetyksistä saat tekstiviestin kun lähetys on noudettavissa.

Posti kysyy henkilöllisyystodistusta pakettia noudettaessa, myös toinen henkilö voi noutaa lähetyksen valtakirjalla ja omalla henkilöllisyystodistuksellaan.

Pakettiautomaatista noudettaessa tarvitset vain tekstiviestillä saapuvan koodin, jolla lokeron saa auki.

Tuotteiden painot päivittyvät järjestelmään automaattisesti ostoksia tehdessä ja valinnaiset toimitustavat sekä toimituskulut näkyvät kassalle mentäessä (tässä vaiheessa ostoskorin sisältöä pystyy vielä muokkaamaan).

Tuotteet voi myös noutaa ja maksaa käteisellä toimipisteessämme Kilonkulma 4, 02610 Espoo. Noudosta sovittava etukäteen puhelimella tai sähköpostilla. Noudon voi valita toimitustavaksi kassalla tilausta tehdessä.

Jos järjestelmä antaa toimitustavoista vaihtoehdoksi vain “Nouto kauppiaan toimipisteestä” (esimerkiksi kun tilattujen tuotteiden yhteispaino on korkea) valitse se niin otamme yhteyttä ja sovimme kanssasi tuotteiden toimituksesta.


Myyntialue

Verkkokaupasta tuotteita toimitetaan ainoastaan Manner-Suomen alueelle. Jos haluat toimituksen Ahvenanmaalle tai ulkomaille, ota meihin yhteyttä rks.tietopalvelu@kolumbus.fi tai 050 381 2510.


Toimitusaika

Tilaukset toimitetaan postiin yleensä parin seuraavan arkipäivän aikana tilauspäivästä.

Taideteoksilla toimitusajat ovat hieman muita tuotteita pidemmät, teokset lähetetään noin 1 - 2 viikon sisällä tilauksesta. 

Pyrimme poistamaan väliaikaisesti loppuneet tuotteet verkkokaupasta, mutta jos jokin tilaamasi tuote on loppu, ilmoitamme tästä välittömästi. Tilaukset pyritään toimittamaan täydellisinä. Mikäli jokin tuote on pitempiaikaisesti loppu ja emme pysty saamaan sitä kohtuullisen ajan kuluessa lisää, tilaus voidaan toimittaa osissa.


Lähetysten säilytysajat Postissa

Posti säilyttää paketteja nykyisin vain 7 vuorokautta. Vastaanottaja voi joissakin tapauksissa ostaa paketilleen lisää säilytysaikaa lähetysten seurannan kautta. Lisää tietoa Postin sivuilla https://www.posti.fi/fi/henkiloille/lahetyksen-vastaanottaminen/vastaanota-postista ja https://www.posti.fi/fi/asiakastuki/vastaanottaminen/sailytysajat


Palautukset

Verkkokaupassa myytävillä tuotteilla on Kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän palautusoikeus (Kuluttajansuojalaki 20.1.1978/38 https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1978/19780038).

HUOM! Taideteoksilla ei lähtökohtaisesti ole palautusoikeutta niiden uniikin luonteen ja vaurioitumisriskien takia. 

Palautettavan tuotteen tulee olla alkuperäisessä kunnossa, käyttämätön ja myyntikelpoinen. Maksamme palautuksen postituskulut kotimaan toimituksissa. Emme lunasta postiennakolla lähetettyjä palautuksia.

Vie palautettava lähetys Postin palvelupisteeseen ja muista pyytää palautuksesta itsellesi kuitti! Jos lähetys on noudettu pakettiautomaatista, sen voi myös palauttaa sinne samalla koodilla kuin millä lokero avautui noudettaessa. Alle 2 kg painoiset ja alle 3 cm paksuiset lähetykset voi palauttaa myös kirjelaatikkoon.

Postin ohjeet asiakaspalautuksista; https://www.posti.fi/henkiloasiakkaat/palautapaketti/


Palautusta varten pakkaa tuotteet huolellisesti mieluiten alkuperäispakkaukseen ja lisää pakkauksen päälle seuraavat tiedot (yhteystiedot ovat samat kaikissa palautusvaihtoehdoissa):

Asiakaspalautus 637146
RKS Tietopalvelu Oy
Kilonkulma 4
02610 Espoo


Viallisen tuotteen palautus

Viallinen tuote vaihdetaan ensisijaisesti samaan uuteen nimikkeeseen. 

Kaikista viallisen tuotteen palautuksista on aina sovittava kanssamme etukäteen. Reklamointiaika tuotteen noudosta on 14 päivää. Tavoitat meidät parhaiten sähköpostilla osoitteesta rks.tietopalvelu@kolumbus.fi tai puhelimella numerosta 050 381 2510. Emme lunasta postiennakolla lähetettyjä palautuksia.


Noutamatta jääneet lähetykset

Huomioithan että lähetyksen noutamatta jättäminen ei ole sama asia kuin palautus! Noutamatta jääneistä lähetyksistä, joita ei ole palautettu näissä toimitusehdoissa mainittujen palautusohjeiden mukaan, varaamme oikeuden periä asiakkaalta jälkeen päin lähetyksen palautumisesta aiheutuneet kulut. Jos lähetyksen noutaminen ei ole jostain syystä mahdollista, otathan yhteyttä ennen lähetyksen viimeistä noutopäivää että voimme sopia asiasta.Toimituksessa rikkoutuneet lähetykset

Valitettavasti posti huolellisesta pakkaamisesta huolimatta ei aina onnistu kuljettamaan paketteja ehjänä perille. Tämän takia on hyvä jo lähetystä noudettaessa tarkistaa paketin kunto ja mahdolliset vauriot paketissa.

Mikäli lähetys on vaurioitunut postin kuljetuksessa, tee HETI vahinkoilmoitus Postiin. Ota myös yhteys meihin, niin sovimme uuden tuotteen toimituksesta tai vaihtoehtoisesti rahojen palautuksesta, jos korvaavaa tuotetta ei ole saatavana. 


Reklamaatiot

Yrityksen ja Asiakkaan välistä sopimusta koskeviin mahdollisiin riita-asioihin sovelletaan Suomen lakia.

Kaikki asiat pyritään ratkaisemaan neuvottelemalla, ota aina ensisijaisesti yhteyttä meihin näissä toimitusehdoissa mainittuja yhteystietoja käyttäen. 

Kuluttaja-asiakas voi ottaa yhteyttä Kuluttajaneuvontaan (https://www.kkv.fi/kuluttajaneuvonta). Kuluttajalla on oikeus saattaa riita myös kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi (https://www.kuluttajariita.fi/fi/).Peruutusoikeus

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa tilaus kokonaan tai osittain 14 vuorokauden kuluttua tilaushetkestä. Peruuttamisesta ei aiheudu asiakkaalle kuluja. Jos tilaus on jo maksettu, palautamme asiakkaalle peruutettujen tuotteiden summan sekä mahdolliset postikulut viimeistään 14 vuorokauden kuluttua peruttamisilmoituksen vastaanottamisesta. Mikäli tuotteet on jo ehditty postittaa, asiakkaan tulee palauttaa tuotteet kauppiaalle alkuperäisessä kunnossa ja viimeistään 14 vuorokauden kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Palautus on ilmainen.

Tilauksen peruuttamisesta tulee ilmoittaa sähköpostilla rks.tietopalvelu@kolumbus.fi tai puhelimitse 050 381 2510.


Palautusosoite:

Asiakaspalautus 637146
RKS Tietopalvelu Oy
Kilonkulma 4
02610 EspooYhteystiedot

Kaikissa tilauksiin liittyvissä asioissa tavoitat meidät seuraavasti:

- Sähköpostilla rks.tietopalvelu@kolumbus.fi ja zenith.suikkari@gmail.com
- Puhelimella numerosta 050 381 2510International Delivery

We also deliver to outside Finland. Contact zenith.suikkari@gmail.com