EETTISET VAATTEET

2 Tuotetta


Eettiset vaatteet


Ekologiset leggingsit - SHALMIAK by Sari Ahokainen

SHALMIAK on Suomen ensimmäinen yritys, joka tuo myyntiin innovatiivisen materiaalin: biohajoavasta polyamidilangasta valmistetut leggingsit omilla kuoseillaan!

Polyamidikangasta käytetään usein urheiluvaatteissa sen lujuuden ja korkean elastisuuden ansiosta. Se kuivuu myös nopeasti ja poistaa hikoilun aiheuttamaa kosteutta harjoittelun aikana. Polyamidista valmistetut vaatteet ovat pehmeitä ja mukavia, mutta valitettavasti ne eivät ole ympäristön kannalta välttämättä se paras vaihtoehto. Perinteisen polyamidin hajoaminen voi nimittäin kestää vuosikymmeniä tai jopa vuosisatoja. Tämä tarkoittaa sitä että kun polyamidista valmistettujen trikoiden elinkaari päättyy, ne jäävät saastuttamaan ympäristöämme hyvinkin pitkiksi ajoiksi.

Amni Soul Eco® on brasilialaisen Rhodia-Solvay -ryhmän kehittämä maailman ensimmäinen biohajoava polyamidilanka. Amni Soul Eco®:n salaisuus on muokattu polyamidi 6.6, joka mahdollistaa vaatteiden hajoamisen nopeasti, kun ne sijoitetaan kaatopaikoille. Kankaan lähtömateriaalina on perinteinen öljy mutta kangasta on käsitelty siten, että se hajoaa luonnossa oikein hävitettynä, toisin kuin perinteinen polyamidi. Amni Soul Eco®:sta valmistetut vaatteet katoavat maapallolta lähes kokonaan alle viidessä vuodessa mikä vähentää merkittävästi ympäristövaikutuksia ja tuleville sukupolville jäävää jätteen määrää. Kaatopaikalla Amni Soul Eco® hajoaa orgaaniseksi massaksi ja biokaasuksi, joten sitä voidaan myös hyödyntää uusina ympäristöresursseina sekä lämmön ja sähkön tuotannossa.

Amni Soul Eco®:n hajoamisprosessi alkaa kuitenkin vasta, kun vaate hylätään ja viedään kaatopaikalle, jossa se on kosketuksissa anaerobisessa ympäristössä olevien mikro-organismien kanssa. Amni Soul Eco®:sta valmistetut vaatteet eivät hajoa normaalin käytön jälkeen ja ovat yhtä kestäviä kuin perinteisistä polyamidikankaista valmistetut vaatteet.

Myös Amni Soul Eco®:n tuotantoprosessi kunnioittaa ympäristöä. Ympäristöä huomioidaan valmistusprosessissa hyödyntämällä vettä uudelleen ja vähentämällä kasvihuonekaasuja käsittelemällä ne ennen niiden vapauttamista ympäristöön – tämä säästää otsonikerrosta ja luontoa.

Amni Soul Eco® -kankailla on myös Oeko-Tex Standard 100 Class 1 -sertifikaatti, mikä takaa sen ettei niissä ole aineita, jotka voivat vahingoittaa aikuisten tai lasten terveyttä.

Ekologisten ja kestävien ominaisuuksien lisäksi kankailla on myös muun muassa seuraavia hyviä ominaisuuksia:

– Pehmeä materiaali
– Äärimmäinen mukavuus
– Laatu
– Kosteuden imeytyminen
– Hengittävyys
– Helppo pesu
– Nopea kuivaus
– Kierrätettävyys

Amni Soul Eco® -kankaista valmistetuilla vaatteilla olet mukana vaikuttamassa ympäristön säilymiseen turvallisena tuleville sukupolville.

Kankaan on valmistanut brasilialainen yritys Santa Constancia http://santaconstancia.com.br/ ja sille on myönnetty STA.® CO2Control® ja Oeko Tex® -merkit.  • Näkymä