EKOLOGISET KODINTEKSTIILIT

4 Tuotetta


Ekologiset kodintekstiilit


Piccu-tuotteet

Piccu on ekologinen kodintekstiilisarja, joka on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Piccu-tuotteitten materiaalina käytetään GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa, joka on ympäristöystävällistä, tunnultaan ihanan pehmeää, eikä sisällä allergisoivia aineita.

Piccu-tuotteissa käytettyjen luonnonmukaisten materiaalien viljely- ja tuotantoprosessi ei kuormita ympäristöä, mutta mukavuudesta ja esteettisyydestä ei silti tarvitse tinkiä. Luomutekstiileissäkin värien ja painokuvioiden käyttö on sallittua, mutta käytettäviä värjäys- ja viimeistysaineita sekä niiden käsittelyä valvotaan ja säädellään erityisen tarkasti. GOTS-sertifioidun luomupuuvillan viljelyssä ainoastaan luonnonmukaiset lannoitteet ja torjunta-aineet ovat sallittuja. Geenimuunneltujen organismien (GMO) käyttö on kielletty.

Läpinäkyvyys ja jäljitettävyys

Luomupuuvillan GOTS-sertifiointi kattaa koko prosessin luomupuuvillapellolta aina kankaan valmistukseen ja viimeistykseen asti. Sertifioinnin ansiosta luomupuuvilla voidaan jäljittää jopa kasvupaikalle asti ja sen laadusta voidaan varmistua.

Sertifioidun luomupuuvillan viljelyssä ei käytetä kemiallisia torjunta-aineita tai lannoitteita ja vettä käytetään huomattavasti vähemmän, kuin tavanomaisen puuvillan viljelyssä. Pelloilla sekä tehtaissa, jossa kankaat valmistetaan, työskentelee vain aikuisia ihmisiä, jotka saavat työstään asianmukaisen korvauksen ja joiden työturvallisuus on taattu.

Luomupuuvillan kankaanpainossa ja värjäyksessä käytetyt värit ovat tarkkaan säädeltyjä, eivätkä ne saa sisältää ihmisille tai ympäristölle haitallisia aineita. Tekstiilit eivät siten myöskään sisällä kemikaalijäämiä ja sopivat siksi myös herkkäihoisten käytettäväksi.

Kaikki Piccu-tuotteet on ommeltu, viimeistelty ja pakattu Suomessa.


Valmistaja on lopettanut tuotteiden valmistuksen, pussilakanaseteistä ja tyynyliinoista myynnissä viimeisiä kappaleita!   • Näkymä