LUOMUMEHILÄISVAHAKYNTTILÄT


Luonnon omaa taikavaloa - Luomumehiläisvahakynttilät


Mehiläisvahakynttilän ominaisuudet

Mehiläisvahakynttilän valo on kaunis ja taianomainen, kynttilä palaa tunnelmallisesti lämpimän keltaisella liekillä ja hunajaisella tuoksulla.

Mehiläiset ovat hämmästyttäviä monitaitureita ja ekosysteemillemme erittäin tärkeitä pikku otuksia. Mehiläiset tuottavat vahaa omia pesäkennojaan varten. Mehiläisvaha on haluttu ja arvokas raaka-aine koska mehiläiset tuottavat sitä vain rajallisen määrän. Vertailun vuoksi yhdestä mehiläispesästä saattaa hyvänä vuonna saada jopa 50 kg hunajaa mutta vain 0,5 kg vahaa. Osa pesistä kerätystä vahasta jatkaa takaisin mehiläispesiin mehiläisten omaan käyttöön ja osa taas meidän ihmisten iloksi. Mehiläisvahakynttilän ostaminen on pienisuuri ekoteko – mehiläisten hoito ylläpitää osaltaan luonnon monimuotoisuutta, lisää ruokaturvaa ja varmistaa sen että kasveille riittää pölyttäjiä myös tulevaisuudessa.

Kaikki kynttilämme ovat itse käsin valettuja, pienissä erissä tehtyä kotimaista käsityötä. 

Valamme kynttilöitä kahdesta vahatyypistä: Cosmetic-kynttilät on valettu kosmetiikkalaatuisesta luomumehiläisvahasta ja Second Chance -kynttilät luomumehiläisvahasta. Raaka-aineen hinnassa sekä ominaisuuksissa on näillä kahdella luomumehiläisvahalaadulla pieni ero – melkeinpä kosmeettisen pieni, minkä ansiosta kumpikin vahatyyppi muodostaa oman tuotesarjansa, ja mistä tuotesarjat ovat myös saaneet nimensä.

Molemmat mehiläisvahalaadut ovat korkealuokkaisia ja suomalaista alkuperää, ja ne on tuotettu perinteikkäässä Lahtisen Vahavalimossa.

Valamisen lisäksi valmistamme kynttilöitä käärimällä kennokuvioisista ja värjäämättömistä luomumehiläisvahalevyistä, joiden raaka-aineet tulevat samalta valmistajalta kuin valettujen kynttilöiden. Cell-sarjan kynttilöissä on kaunis kennokuvio ja ajattomuutta hehkuva olemus. 


Cosmetic-kynttilät

- Valmistettu valamalla kosmetiikkalaatuisesta suomalaisesta luomumehiläisvahasta

- Vahan useat puhdistuskerrat tekevät vahasta hieman vaaleamman ja kirkkaamman värisen

- Tuoksu on voimakkaampi ja hunajaisempi kuin Second Chance -kynttilöissä


Second Chance -kynttilät

- Valmistettu valamalla suomalaisesta luomumehiläisvahasta

- Vahassa on vähemmän puhdistuskertoja kuin kosmetiikkalaatuisessa vahassa ja sen väri on aavistuksen tummempi

- Tuoksu on hieman miedompi kuin Cosmetic-kynttilöissä


Cell-kynttilät

- Valmistettu luomumehiläisvahalevyistä käärimällä

- Perinteinen kennovahakuviointi

- Tuoksu on hunajainen ja vastaa voimakkuudeltaan Cosmetic-sarjan kynttilöitä